det eneste kameraet du trenger?…

alt du trenger?

Med iPhone kan du nå knipse bildet, redigere det, dele det med andre, bestille eller selv lage papirkopier  — alt i en kompakt enhet, som du alltid har i lommen. Og som det heter: «det beste kameraet er alltid det du har med deg…». QED.

På iPhone 4S er kameraet sterkt forbedret: automatisk fokusering på ansikter, tar skarpe HDR-bilder, og starter opp kvikt fra låst skjerm, for å nevne noen forbedringer. Med noen ekstra apps kan det bli enda bedre. En artikkel i Wall Street Journal/Technology har en god og saklig oversikt over endel gode apper, noen du kanskje kjenner og alt har blitt lei av (Hipstamatic?), men andre som du ikke har hørt om, og som kan være mer direkte nyttige, somCamera+ og Camera Awesome.

Camera+ er kanskje den mest interessante, den kan gjøre komplekse saker og ting på en enkel og elegant måte. Du kan f.eks. sette eksponering uavhengig av fokus (en plage ikke å kunne gjøre ellers: ting blir lett uskarpe), du har bildestabilisering — det tar bildet automatisk idet du holder hånden rolig — og det har en sekvensbildemodus som tar den serien du ellers alltid angrer på at du ikke fikk med deg.
Redigeringsmulighetene er svært bra, et eksempel på den refererte WSJ artikkel viser hvor godt det virker.

Camera Awesome har enormt med muligheter, og er virkelig «awesome». Utrolig nok: en gratis app (mens Camera+ koster hele kr 7.00). Jeg skjønner ikke hva disse folkene lever av?
Du har omtrent samme  muligheter som med Camera+; bildestabilisering, video opptak, og mengder med effekter og hjelpemidler…  Alt velges fra menylinjer i øvre eller nedre kant av skjermen. Stilig er et av hjelpelinjevalgene for komposisjon: Golden, hvor det gyldne snitts Fibonacci-spiral dukker opp (screenshot til høyre nedenfor)— og følg med på beskrivelsene som dukker opp når bildet ditt blir Awesomized…  🙂

kilde: en god oversikt i
Wall Street Journal/Technology 

Stikkord: ,

Én kommentar to “det eneste kameraet du trenger?…”

  1. Bilder på iPhone eller iPad: RAW eller JPG? | macbasics weblog Says:

    […] men har latt dette  være åpent for tredjeparts utviklere, som f.eks. Camera+ (tidligere omtalt her) eller Obscura, som begge leverer RAW mulighet (støttes for SE, 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus, […]

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: