«høstnytt…»

Til høsten kommer  oppdateringen av Lion, kalt Mountain Lion, og Apple har allerede sluppet en forsmak på hva som er i vente, pluss en mulighet for å nedlaste en betaversjon av den nye meldingstjenesten «Meldinger».
(link her).
Meldinger vil erstatte iChat som du alt har på Mac-en, men iChat-tjenesten vil fortsatt virke, Meldinger er egentlig bare en oppgradert utgave av iChat), og gir deg nå iMessage på Mac-en, tilsvarende den som du har på iPhone og iPad  med iOS 5.

Hvis du ennå ikke har funnet ut av forskjellen på iMessage og SMS på telefonen din (og hvorfor noen er blå og noen er grønne), så er det på tide nå: poenget med iMessage på iPhone er at du kan sende ubegrenset med tekstmeldinger (blå), ikke over NetCom eller Telenors nett for kr x pr melding, men gratis over Internett, til andre Apple-enheter: iPhone, iPad, iPod touch (— til folk som ennå ikke har ordnet seg, går meldingen som vanlig SMS).

iMessage har mange andre fordeler: over hver melding ser du det lille ordet «Levert», med dato, som bekreftelse på at mottager har fått meldingen, og i tillegg vises «Lest», med dato, når den faktisk også er lest.
Viktig: siste her forutsetter at mottager har slått på «Send lesebekreftelser», under Innstillinger.
Hvis du er i en frem-og-tilbake samtale, vises meldingene på en sammenhengende side, i bobler som med iChat. Når den andre personen skriver, vises «…» i hennes boble, så du ser det arbeides med et svar. Starter du en iMessage samtale på Mac-en, kan du fortsette den på iPad eller iPhone, eller omvendt.

En annen god ting med nye Meldinger, er at meldingene dine nå ikke er låst til telefonen. Du kan gå tilbake og sjekke dem når som helst — og de sikkerhetskopieres hver gang du gjør det med enheten du bruker. Laster du ned Meldinger nå, så er plutselig både Mac-en og din iPhone på samme kommunikasjonsstrøm. Hvilket betyr at du kan sende tekstmeldinger fra Mac-en, med dennes litt mer praktiske tastatur.
OK, dette er noe som går an på forskjellige måter nå også, som f.eks. med Google Voice, men ikke så sømløst mellom enheter, og så enkelt. Igjen ser det ut som om Apple har greid å ta noe eksisterende, og løftet det opp til noe annet og selvfølgeligere.
Den andre store forskjellen er at du nå har direkte tilgang til hele harddisken din på Mac-en, for vedlegg, bilder, osv.

For mer pluss og minus omkring nye Messages, og ikke minst engasjerte kommentarer (157!), les David Pogues post på temaet: The Disruptive Power of iMessage (hvorfra mye her er hentet) .

Men husk, dette er fortsatt:

Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: