Apple Special Event 7. mars


Mye nytt på Apple’s media-presentasjon i går. Noe som har ryktes lenge, som The New iPad, (< full info på linken) med ny Retina-skjerm, ble vist og demonstrert, og imponerte på alle måter. Her i landet må vi vente til 28. mars med å få den i hendene. Foreløpig kan du sjekke  iPad videoen, og en tv reklame. Selve Keynoten er på en full time: men den gir en god innføring. Den er som vanlig også et godt eksempel på god presentasjonsteknikk. Intet overflødig, elegant bruk av virkemidler. Se den her.
Se og lær!

Annet som ikke dukket opp, var et Apple TV, men de slipper vel ikke alt på én gang… i alle fall, en oppdatert AppleTV boks ble vist, den kan nå vise filmer i 1080 p, imponerende nok det. Oppdatert er det visuelle ellers også, og det gjelder for din eksisterende Apple TV også: velg Computer > Settings > Updates, og kjør oppdateringen.

iOS operativsystemet er nå oppgradert til 5.1, og er tilgjengelig nå (før du oppgraderer, ta for sikkerhets skyld en sikkerhetskopi når du har koblet til iTunes (hvis du ikke alt har gjort det —). Installeringsprosessen tar nå også en sikkerhetskopi først, før den går videre, så du er uansett rimelig sikker på at alt det gamle følger med over.
Alle Apple’s egne apps er blitt oppgradert for å dra nytte av Retina-skjermen på nye iPad, og de appene du allerede har kjøpt, som f.eks. Keynote , Numbers eller Pages, blir oppdatert gratis. Så sjekk både App Store og iTunes App Store for oppdateringer (det at du må sjekke to steder for oppdateringer, er jo ikke så elegant, og regn med at Apple snart slår disse sammen.

Helt nytt var at Apple nå presenterte siste delen av iLife suiten: iPhoto, for  iPad — og for iPhone og iPod touch. Nye iPad kommer til Norge først den 28. mars, så foreløpig har jeg bare prøvd iPhoto appen på iPhone. Det finnes allerede mengder av fiffige redigeringsprogrammer for iPhone, med alle slags effekter, men den nye iPhoto appen imponerer stort, selv i dette lille formatet.
Se mer på min iPhoto side på macbasics.no.

En umiddelbar godnyhet: bilder kan nå endelig slettes individuelt fra Bildestrøm (Photostream). Både på iPhone når du er på 5.1, og på Mac-en, når du oppgraderer til iPhoto 9.2.2.

Et tegneprogram, Sketchbok Ink fra Autodesk ble demonstrert, og imponerte stort. Uttrykket fingermaling får herefter en ny betydning. Kul sak, og kommer senere i mars.

Stikkord: , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: