Remote…

Er du en av dem som har en Apple TV koblet til TVen, og bruker AirPlay for musikk, filmer og annet, så sjekk ut Apple’s app  Remote: en praktisk (og gratis!) app for din iPhone eller iPad, som lar deg kontrollere  iTunes på Mac-en og Apple TV på samme måte som du spiller av musikk eller video på disse.

Remote får du på iTunes App Store. Det finner automatisk iTunes-bibliotekene og Apple TV-enhetene som har Hjemmedeling slått på med din konto. Last ned,  aktiver Hjemmedeling i iTunes (> Valg > Deling > Del biblioteket mitt på lokalnettverk), og koble enheten din til Wi-Fi-nettverket ditt, og logg deg på Hjemmedeling (Apple TV > Settings > Computers).
Klikk appen på iPhone, og album cover dukker sylskarpt opp i vakkert Retina-display, og tilsvarende på tv-skjermen.

Spole frem, sett på pause, og spole bakover. Velg en sang, spill sangene på et album i tilfeldig rekkefølge, eller gå til neste spor. Spill av musikkvideoer eller filmer. Hvis Mac-en er i dvale, vekker Remote den slik at du får gang på iTunes. Du kan til og med lage Genius-spillelister.

I følge beskrivelsen skal du nå også kunne skrive inn tekst med tastaturet på iPhone, i stedet for å tukle med det helt usedvanlig primitive systemet på Apple TV (som sammen med Apple’s fjernkontroll er en kilde til mye frustrasjon og høye utrop). Det med tastaturet har jeg foreløpig ikke funnet ut av, men fortsatte forsøk pågår. Det hadde vært nydelig å fått også den delen til å virke — er den bare for iPad, mon tro? Gode forslag mottas med takk…
Uansett, fiffig lite program.

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: