see something or say something…

Opp gjennom tidene har mennesker vært fascinert av kart, både selvfølgelig fordi de er gode å ha når man vil frem (og ikke minst tilbake i verden), men også for deres grafiske kvaliteter. De gjør seg på veggen. Folk samler på gamle kart.

Eric Fischer (38) er en fotograf som tydeligvis har en ting eller to med hensyn til kartproduksjon. Han plottet inn data og geotagger på kart ved hjelp av et dataprogram han laget, og resultatene er bemerkelsesverdige kart over hvordan Flickr og Twitter har spredd seg over kloden, hva folk tar bilder av hvor, hvem snakker med hvem hvor.
I tillegg til alle mulige slutninger og analyser som kan gjøres av dette, er kartene også grafisk vakre.
Han publiserte kartene på sin flickr konto, og de ble en sensasjon, også innen kunstverdenen, og henger bl.a. i Museum of Modern Art.

Dette er ikke det «vanlige» jorden-sett-fra-satelitt-om-natten bilde, men derimot et kart over alle stedene i New York som er geotagget til hver tweet og hvert Flickr bilde. Flickr (orange) er overalt, mens Twitter (blått)  er mer begrenset (klikk bildene for litt større versjon).

Nedenfor samme kart over New York, men her med bare Flickr-stedene, men til gjengjeld nå sortert på hvilke bilder som er tatt av turister, og hvilke tatt av fastboende! Så hvordan i all verden klarer Fischer å sortere disse? Han resonerer slik: hvis en bruker tok bilder i en spesiell by i et tidsrom mindre enn en måned, er vedkommende antagelig en turist. Hvis bildene ble tatt over en lengre periode, så er det antagelig en fastboende. De gult markerte er steder som kan være begge deler — for å se dette for 72 byer (!) klikk link nedenfor, og bli fascinert, og imponert.



Kilder :
Eric Fischers flickr konto:
See something or say something
 Locals and Tourists
The Geotaggers’ World Atlas

Andre linker:
Infographic of The Day

The Washington Post/Melissa Bell

Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: