YouTube i endring…

Fra først bare å være et sted for opplasting av allverdens brukergenerert innhold, av til med svært primitiv kvalitet, har YouTube gradvis endret seg, både i kvalitet og innhold. I visningskvalitet (nå opp til 1080p HD) efterhvert som det har blitt enklere og enklere å laste opp god kvalitets videoer fra bl.a. egen mobil. I innhold efterhvert som artister, firma og andre bruker kanalen til promovering både av seg selv og av produkter.

Innholdsomfanget er blitt enormt, og behovet for bedre søkemuligheter og strukturering har meldt seg. Tidligere i år annpnserte YouTube at de ville lansere dusivis av nye kanaler, organisert rundt spesifikke tema og med en blanding av originalt og brukergenerert innhold.
Nå i desember kom så en omfattende redesign av  YouTube.com, med større vekt på kanaler og innhold, og med mulighet for den enkelte til å tilpasse startsiden. Uvant med én gang, og den sorte innholdsspalten/kildelisten til venstre var vel ikke det mest vellykkede (men det har de vel fått høre…).

Så på sist mandag kom YouTube for Schools, et opplegg som gjør det mulig for lokale systemadministratorer å begrense elevers tilgang til bare det som ligger på YouTube EDU, en site hvor YouTube styrer alle partneres innhold inn til et sentralt sted. Partnernes innhold inneholder over 450.000 videoer fra institusjoner som Smithsonian, TED, flere universiteter.
Skoleadministratorer og lærere kan logge seg på og se hvilken som helst video. Elever kan derimot ikke logge seg på, og har bare tilgang til YouTube EDU-videoer og videoer som skolen har lagt til. Alle kommentarer og relaterte videoer deaktiveres og søk er begrenset til YouTube EDU-videoer.

Den enkelte skole kan bruke sin eksisterende Google konto, eller opprette en hvis de ikke har.
Mer på YouTube Blog
Mer om hvordan, på YouTube for Schools

via epicenter.com

Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: