iCloud, iOS 5…hva med MobileMe?


Lanseringen av Apple’s nye nettbaserte tjeneste  iCloud betyr slutten for MobileMe —Apple’s «gamle» nett-tjeneste, og som betinget abonnement. Apple vil opprettholde MobileMe i dagens form frem til 30. juni neste år, men så er det ugjenkallelig slutt.

For mange, fortrinnsvis nye brukere, som ikke bruker eller ikke har brukt MobileMe, betyr ikke dette noe, siden de ikke vet hva de mister. Men for oss andre, med MobileMe konto og egne bildegallerier og sites laget i iWeb, betyr det at vi nok engang må si farvel til mye nedlagt arbeide og fullt virksomme funksjoner?

Apple sier foreløpig at mange av MobileMe tjenester blir overført til iCloud (se nedenfor), men det er en sannhet med modifikasjoner. Vi mister våre Galleries, det elegante bildepresentasjonsopplegget, og både iWeb og iDisk forsvinner.Den nye Photo Stream (Bildestrøm) i iCloud er en synkroniseringstjeneste; bildene vil bare bli holdt i nettskyen i 30 dager, så må du synke dem tilbake til egen Mac. Ikke helt det samme. Det eneste Apple sier pr. i dag, er at vi må hente ned det vi har på nett i MobileMe før 30.juni neste år.

Det er overraskende at Apple velger å avslutte et så elegant opplegg for bildepresentasjon som Gallerier. Jeg vet ikke om noen annen fotodelingstjeneste som er like elegant integrert med iPhoto og Aperture, og ikke minst, så estetisk bra gjennomført både i design og opplegg. Ikke noe er enklere enn å publisere fra iPhoto rett opp til eget bildegalleri, med sømløs overføring og deling av bilder og filmer, enten med tilgang for alle eller passord-beskyttet. Å si at Flickr og YouTube er et like godt alternativ, faller på egen urimelighet overfor en estetisk bortskjemt Mac-bruker.

Blir det slutt på dette?:

iCloud er gratis, du registrerer deg bare med Apple ID, og å flytte over fra MobileMe det som kan flyttes over, er enkelt nok: eksisterende e-post, kontakter, kalendere og bokmerker  flyttes alle med et klikk.
Hvorfor overføre og beholde alt det andre, men bare ikke bildene?

Men, men, det er «early days» for iCloud, kanskje kommer et tillegg mot betaling, som redder dagen for oss. Det er lov å håpe…


linker:
Apple’s FAQ side om overgang fra MobileMe til iCloud, les her

Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: