Steve Jobs, — signing off…

For siste gang: «– one more thing» ? Det at Steve Jobs går av som CEO for Apple har naturlig nok utløst mange kommentarer omkring, på alt fra aksjekursen (som holdt seg) til mer reflekterte betraktninger over hva den mannen har fått til. Som karismatisk og ikonisk leder av Apple siden firmaet reiste seg fra asken som en fugl Fønix til i dag å være markedsledende på så mange områder, er det ikke underlig og svært naturlig at det gir anledning til kommentarer. En av de beste kommentarene fant jeg hos John Gruber, på hans blog Daring Fireball:

«Jobs’s greatest creation isn’t any Apple product. It is Apple itself.»

Vakkert sagt, og veldig riktig. En annen kommentator som setter Apple og Jobs i perspektiv, er Stephen Johnson i WSJ, som i en artikkel  skriver om hvordan Steve Jobs som den første så datamaskinen ikke bare som en tallknuser, men som en mulighet også for det kreative, og som et potensielt knutepunkt mellom teknologi og det humanistiske. Slik han sa det ved avslutningen av sin iPad presentasjon i 2010:
«It’s in Apple’s DNA that technology alone is not enough. It’s technology married with liberal arts, married with the humanities, that yields the results that make our hearts sing.»

Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: