FontBook…the original, for iPad


De som følger med på Erik Spiekermanns blog (fastlink til høyre i blogroll) vil vite det allerede, men en slik godbit for de typophile må nevnes også her: FontBook finnes nå som en iPad app. Som de selv sier: hvis typografi var en religion, ville denne være Bibelen. FontBook er (stadig) verdens mest omfattende typografiske referanse verktøy. Utgitt for første gang i 1991 av FontShop, redigert av Erik Spiekermann, m.fl. i form av en slags mini telefonkatalog (1.760 sider!), og har siden blitt revidert flere ganger, sist i 2006. Dengang med 32.000 typefoundries og 32.000 skrifteksempler. I tillegg historisk oversikt og register med data over skriftdesignere.

Nå er den oppdatert og sluppet som en iPad app. Med 110 typefoundries og over 620.000 (!) skrifteksempler, er det litt å plukke i, og antallet sier litt om utviklingen de siste ti årene. For kr 42,00 må man kunne kalle det vel verdt pengene: appen er usedvanlig underprist i forhold til papirutgaven: en 2006 utgave, siste reviderte, koster pr. idag ca 2.500 kr på Amazon…

En av de mange fordeler ved det nye digitale format er muligheten for å sammenligne skriftsnitt, sammen med «one-click sharing» over Facebbok, Twitter og email.
Men selv på iPad er ikke alt like intuitivt, så FontShop har lagt ut en glimrende oversikt og bruksanvisning på FontFeed, link her.

For iPhone lager FontShop en (gratis) app jeg har nevnt tidligere:: FontShuffle.

Stikkord: , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: