who is moving my cheese around…(«Spaces» i Lion)

Nå som jeg endelig hadde funnet ut av opplegget med Spaces, så drar Apple til med noe nytt i Lion. Spaces er nå blitt «integrert» i Mission Control. Ikke umiddelbart like greit å organisere tingene som jeg er vant med i Spaces, som gir mulighet for å la forskjellige programmer åpne i forskjellige vinduer — en ganske så praktisk sak for de av oss som holder på med flere ting samtidig. Ved å sette opp dedikerte (virtuelle) skrivebord til forskjellige arbeidsoppgaver, slipper du å bli distrahert av andre programmer og funksjoner, og kan jobbe uforstyrret (mer om Spaces i min bok 75 MacTips, #27).

Men det er hjelp å få: mac1.no har i en god artikkel tatt fatt i problemet, og beskriver hvordan det kan ordne seg likevel.

Mission Control i Lion

På engelsk er det et uttrykk som heter «stop moving my cheese around» det beskriver ens irritasjon over at andre roter det til for en, når man faktisk er helt fornøyd med situasjonen (eller ostens plasering) som den er  (— er du interessert i opprinnelsen til uttrykket, link her ).

Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: