digital ‘moleskine’ — en selvmotsigelse?

Jeg har tidligere skrevet entusiastisk om fenomenet moleskine, som en trøst og støtte i alt det digitale. Men jamen henger de seg nå på bølgen, de også: nå kom en moleskine app for både iPhone og iPad.
Det ellers oppegående tidsskrift iCreate har en entusiastisk anmeldelse av appen i siste nummer (issue 97), og utsagn som «the application oozes functionality», og «a resounding victory for good design, simple but effective features …», «a joy to use», fikk meg til å prøve, som moleskine-fan. Appen er foreløpig gratis for begge versjoner, så det er fritt frem for å prøve…

Men hvor skal jeg begynne å skrive? Det er jo liksom poenget. Efter fire sider med info om alle knapper og muligheter — vist med mini hvit tekst på svart, ikke det enkleste å lese på en iPhone (og ingen mulighet for å forstørre med iOS fingerbruk), så stopper det opp. Mer fikling omkring, og ikke akkurat hva en Mac-bruker er vant til av intuitivt grensesnitt.

update: Men man kan jo ikke gi opp, og tilslutt, suksess: jeg får både tastet inn tekst, og faktisk også laget noen streker av en skisse, pent i valgt farve og tykkelse på pennen (fingeren!).
Så det virker, men noe tungt å finne ut av i starten, så jeg er ikke helt enig med iCreate. Men jeg har også prøvet den på iPad, og det virker straks mer brukbart. Spesielt morsomt å «fingermale» en skisse med pekefingeren, selv om skissene blir rimelig primitive, forsåvidt helt i tråd med fingermaling — på en iPad, med bedre plass, går det bedre. Her er det også bedre plass for menyer og undermenyer, og mer forståelig å navigere. På iPhone blir det mer gnidrete, men det går. Kanskje lurt å starte med den på iPad.

update II: koblingen mellom kamerafunksjon og tekst er også spesiell: klikk på «camera» (>venstre bilde) og iPhone går til kamera, og efter å ha tatt bilde, kan dette både skaleres og beskjæres, og derefter legges inn på tekstsiden, faktisk på valgt plass. Ofte en praktisk ting å kunne legge tekst til bildene man tar.
Så ja, jeg begynner efterhvert å skjønne iCreate’s entusiasme. Kanskje Bruce Chatwin hadde likt denne utgaven av en moleskine likevel, og sluppet alle disse postkortene…

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: