ampersand…

Melbourne-baserte designbyrå «A Friend of Mine» har gjort en elegant twist på en ampersand i en logo for Kitsch & Tea. Flott gjort, og sett. Fullt på høyde med Herb Lubalin’s Mother & Child  logo design (som han laget i 1965, for et planlagt blad som aldri ble noe av).

Kitsch&Tea is a store and cafe by Naomi Burd selling bespoke teas and homewares. The identity created centres around the duality of the Kitsch&Tea offer. A unique typographic marque was created with an ampersand that can be seen in two ways; at first as an ampersand, and again as a tilted tea cup. A gingham pattern reminiscent of a 1950s kitchen tablecloth adds a nod of nostalgia to the identity.

Ampersand er et tegn som skulle brukes mer! Nå ser man det nesten bare i gamle firmalogoer, som Hansen & Søn og lignende (men Charles & De i Sandnes skal nevnes, som et moderne eksempel). En ampersand har stil, og ikke minst historiesus: det er uforandret identisk med en karolingisk minuskel. Eric Gill brukte det mye, så det er sagt. Skrift-/designere synes generelt å være svært opptatt av ampersand, sannsynligvis fordi det er det eneste tegnet i vårt vestlige alfabet hvor  det er mulig å slå ut håret…

Ovenfor bare litt av alt som dukker opp med et googlesøk på ampersand. Wikipedia har som vanlig en god artikkel om ampersand her ( eng. utg., den norske utgaven er nokså tynn).
Noen kan bare ikke få nok av ampersand: en (som bare kaller seg Wei) fant og la ut en ampersand for hver dag i et år. A Labour of Love, om noe.
Les avslutningen, med linker til spesielle utvalgte ampersands, her, eller gå direkte til arkivsiden: 360&65 ampersands.  Klikk på en dag/ampersand for å få den opp, mus så over for å se navnet på fonten, og klikk igjen for å se mer om fonten eller designeren. Meget bra gjort, og dertil lærerikt. Finn ampersanden i ditt liv!

Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: