The Art of The App…

Da CD-formatet erstattet de store lp-platecovere, var det mye jamring over at nå var det slutt for skikkelig grafisk design. Men så viste det seg at også det lille format ga rom for grafisk kreativitet, for de som så mulighetene i begrensningene (se begrensningens kunst (II)). På samme måte krever iPhone-formatet en annen måte åtenke på. Det holder ikke bare å forminske.  iOS med sin fingerstyring gir muligheter for helt andre måter å tenke på for brukergrensesnittet. Ikke alle app-produsenter har tatt dette inn over seg…

Det er derfor alltid en sann glede å oppdage noen som har gjort det. Calvetica har jeg nevnt tidligere.  Chess+ , appen jeg nevner i forrige post, som en god app for ferien, er et annet slikt produkt. I mengden av de godt over 100 sjakk-apps på iTunes har jeg naturlig nok ikke sett på alle, men mange, og Chess+ står efter min mening i en egen klasse, nettopp ut fra den enkle eleganse, og forståelsen for The Art of The App…

Med en iPhone vet du med en gang hvordan du bruker den når du plukker den opp. Du trykker, drar, sveiper eller gjør andre fingerbevegelser, og det er intuitivt, og elegant. Samme skjer så snart du har lastet ned Chess+: sjakkbrettet er på plass med en gang, ikke noe fancy startup. Brikkesymbolene er de klassiske. Grunninformasjonen  du ser er selvforklarende: du er hvit, og er i trekket (grønt lys). Til hjelp for den uøvede; tar du på en brikke, vises korrekte valg for plasering i grønt. En kul funksjon.
Menylinjen oppe har kjente tegn for bokmerke, info, i tillegg til knapp for problem database og en som gir bokstav/tall beskrivelsen for hver rute, diskret i grått — og sparer derved skjermplass for de som alt kan navnene. Elegant. Skrivetegnet til venstre gir deg blankt brett, og lar deg sette opp brikker selv, fritt på brettet.
Truet konge i sjakk står plutselig på rød rute, og klarer du ikke å komme unna i neste trekk, får du pen melding om at spillet er over, og den andre vant. Spillene kan arkiveres.

Har du ikke spilt sjakk før, så er dette en god anledning til å begynne…Produsert av FingerFriendlySoft, > website

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: