iWeb forsvinner med Lion… :-(

Apples program for å utvikle personlige nettsider, iWeb, forsvinner ut med lanseringen av iCloud og nedleggelsen av MobileMe. Benytter du MobileMe for din nettside må du finne et nytt sted å ha disse og bruker du iWeb bør du også vurdere å skifte program.
Trist, for oss som har brukt det, men, «such is the way of the world». Ikke vet vi ennå hva nytt som kommer her, fortsatt ligger våre forskjellige digitale forsøk der ute i cyberspace (begrepet lansert i sin tid av William Gibson, i hans roman Neuromancer (1984)).

«iWeb var en del av iLife-pakken og lot deg enkelt opprette enkle nettsider med innhold fra iPhoto og iMovie. Ved hjelp av dra-og-slipp og ferdige temaer kunne hvem som helst lage nettsider som ble publisert under MobileMe sin nettsidedel. Siden MobileMe forsvinner i sin helhet neste år og blir erstattet av iCloud denne høsten, så forsvinner også muligheten til å publisere iWeb-nettsider til MobileMe». (— fra iMac.no).

iWeb var et flott, og ikke minst enkelt program. Laget på samme lest som Keynote og senere Pages (visstnok med samme utviklerteam), med bra maler, eller også blanke sider (som eksemplene nedenfor). Godt integrert med iPhoto. Det er å håpe at Apple kommer opp med noe tilsvarende — og kanskje enda bedre, når de slipper Lion.

Se noen eksempler på iWeb sider her. 

Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: