iTunes in the Cloud


Så er vi i gang: som første program med iCloud-funksjoner har Apple nå sluppet iTunes 10.3, som en beta (siste i skrivende stund er 10.3.1). Du finner den under Programvareoppdatering i Eplemenyen. Automatisk nedlastinger, automatisk opp på alle enhetene dine, også laste ned tidligere iTunes-kjøp.

Apple skriver selv om oppdateringen:

Vi presenterer betaversjonen av iTunes i nettskyen. Musikken du kjøper på iTunes, kommer automatisk opp på alle enhetene dine. Du kan også laste ned tidligere iTunes-kjøp – hvor du vil, når du vil.

• Automatiske nedlastinger. Kjøp musikk fra hvilken som helst enhet eller datamaskin, og last ned et eksemplar til Mac-maskinen og iOS-enhetene dine automatisk.

• Last ned tidligere kjøp. Last ned musikk du har kjøpt tidligere, på nytt uten ekstra kostnad. Kjøpene er tilgjengelige i iTunes Store på Mac-maskinen eller i iTunes-programmet på iPhone, iPad og iPod touch. Tidligere kjøp er kanskje ikke tilgjengelige hvis de ikke lenger finnes i iTunes Store.

iTunes 10.3 har også bøker i iTunes Store, hvor du kan finne og kjøpe yndlingsbøkene dine på datamaskinen og automatisk laste dem ned til iBooks på iPhone, iPad eller iPod touch. Med denne versjonen kan du også bruke Automatiske nedlastinger til programmer og bøker eller laste ned programmer og bøker du har kjøpt tidligere, fra datamaskinen eller en iOS-enhet.

Det nevnes bøker i iTunes Store, men utvalget i den norske utgaven er ikke det helt sensasjonelle — ennå. Noen barnebøker og en underlig japansk bok er alt jeg finner. Men det dukker kanskje opp mer efterhvert. Forholdene rundt lisenser og rettigheter er visst ikke de enkleste å få avklart… Foreløpig er man henvist til amerikansk iTunes Store (og amerikansk konto) for et skikkelig utvalg.

Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: