Lion, nye OS X 10.7 presentert på WWDC

klikk bildet for å se hele den 2 timer lange presentasjonen…

Den årlige WWDC (Worldwide Developer Conference) i San Francisco (6. juni i år) er stedet hvor Apple viser frem kommende nyheter for de mange eksterne programutviklerne. Den er viktig for begge parter; for programutviklerne fordi de får tid på seg til å forberede egne programmer før Apples blir sluppet til markedet, og for Apple fordi de vil ha flest mulig oppdaterte og nye programmer og apps tilgjengelig i den nye versjonen Og kjekt for forfattere av instruksjonsbøker…). Konferansen er en omfattende sak: over 5000 deltagere holder på i en hel uke, sammen med over 1000 ingeniører fra Apple, med workshops og muligheter for å få testet ut sine ideer direkte på beta-versjoner som da foreligger.

Som vanlig har ryktene svirret i forkant om hva som kommer av nytt. Nå er iallefall endel av spenningen over, både med hensyn til Mac -en og for iPhone, iPad og iPod. Deler av nye Lion har allerede vært forhåndsvist en god stund, så mest spenning knyttet seg til nye iOS 5, operativsystemet for iPhone, iPad og iPod, og ikke minst det spennende nye konseptet  iCloud.
Mens Lion er lovet  til juli, kommer  både iOS 5 og iCloud «til høsten». Men det som ble vist under presentasjonen ga skikkelig bakoversveis, og vi har noe å glede oss til. iCloud blir ikke bare en ny «harddisk-in-the-sky» (som iDisk), men et samlingssted for alt du har, og hvor push-teknologi sender det du gjør på én av dine Mac dingser øyeblikkelig ned til de andre. Og motsatt vei. Alt tidligere stress med syncing og overføring mellom forskjellige filer på forskjellig hardware synes endelig å ha blitt løst. Kjøper du noe på iTunes på iPhone, har du det samtidig på Mac-en og iPad. Du behøver ikke gjøre en ting selv for dette; alt går automatisk. Les mer på linkene i teksten her.

Det er bare å gi seg over, igjen, over hvordan Apple hver gang klarer å legge listen høyere, stadig med fokus på enkel funksjonalitet og brukervennlighet. Et lite eksempel, som viser hvor logisk de jobber: siden vi nå scroller opp og ned med fingrene på skjerm eller trackpad, så forsvinner rullesjaktene i Lion — og gir deg mer skjermplass, men dukker opp som mye mindre (som på iPhone) når du scroller lange dokumenter, så du ser hvor du er. Elegant, og logisk, og du får et ryddigere skrivebord. Less is more.

Nytt nå blir også hvordan du får Lion på Mac-en: ikke lenger via en disc fra pappesken, men nå direkte fra App Store (har du ikke den på plass i docken, så sjekk oppdatering: du må ha den siste, 10.6.7, for å få tilgang).

klikk for en (uoffisiell) 120 sekunders kortversjon på YouTube!

Mer omkring disse tre forskjellige Mac-nyhetene: Lion, iOS 5 og iCloud,  kommer «på denne kanalen» efterhvert som nyhetsbildet roer seg ned, og Apple og utviklere kommer med mer nytt.

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: