les det senere…

En ting med surfing er at det er lett å klikke seg bort fra det man egentlig så efter. Så bokmerker du, tenker du, — og listen vokser. Og vokser. Bokmerkefunksjonen er god å ha for de sidene du sjekker ofte, men ofte er det bare en side du vil lese senere, ikke noe permanent interessant. Du kan selvfølgelig lage mapper for bokmerker i Safari, eller også bare dra adressen ut på skrivebordet (noe som gir deg en Internet Location File > 75MacTips #62). Eller så er det å bla seg gjennom loggen, enten i listevisning eller som Cover Flow. Men, litt kronglete, alt dette. Bedre å samle slike URLs på et sted, for å leses senere. Et urgammelt program (URLwell) lot meg enkelt lage en liste, men et program som ikke har vært oppdatert siden PPC og gikk på Rosetta, begynte å bli noe suspekt i Snow Leopard (og Rosetta forsvinner med Lion 10.7).

Read it Later fra Idea Shower LLC ordner alt dette på en elegant måte, med et godt brukergrensesnitt (det finnes mange ansre som gjør dette, f.eks. InstaPaper som jeg vet mange bruker, men jeg holder en knapp på RIL). Du etablerer enkelt en konto, og får opp «Read It Later» som en knapp i bokmerkelinjen. Så er det bare å klikke denne for å legge en side til listen, og det kommer opp en godt synlig bekreftelse på at så er gjort. Har du aktivert Tillegg i Safari (Valg> Avansert> Vis Utvikle-menyen), kan du laste ned en ekstra liten knapp til verktøylinjen)


Nå kan siden hentes opp hvorsomhelst fra; hjemme, på jobb, på reise — du logger deg på med passord, og og den kan også leses offline. Praktisk nok har produsenten lagt ut mer info på YouTube (en arena som blir mer og mer brukt for slikt, i USA legges f.eks. også ut visning av bruktbiler, ganske kult, og noe våre lokale forhandlere ennå ikke har fått med seg). For de har mer på lager, ikke bare Read it Later, men også Read it Later Digest, som ordner de lagrede sidene for deg. Alt det er!

Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: