Safari 5 — men benytter du alle mulighetene?

Siste utgave av Mac-ens nettleserer, Safari 5, er snart ett år gammel, men jeg registrerer at ikke alle brukere har fått med seg de nye visningsmåtene som kom med denne utgaven: Top Sites, CoverFlow for logg, og Leser. Først og fremst: Top Sites, som viser sidene du bruker som miniatyrbilder på en skjerm:

Litt av grunnen er at denne visningen (og CoverFlow for logg) ikke kommer opp som standardvalg i bokmerkelinjen, men må slås på i Safari > Valg > Bokmerker > Inkluder Top Sites.
Da først dukker ikonet for dette opp i bokmerkelinjen, til høyre for Vis alle bokmerker. Klikk Rediger-knappen nede til venstre for å velge hvor mange sider du vil ha vist. Klikk også i Rediger på den blå knappenålen, for at den siden alltid skal vises (oppdaterer seg automatisk), eller fjern sider, for aldri å se dem mer, med å klikke kryss.
Med et ett klikk i Safari har du nå alle favorittnettsider oppe, alltid oppdatert. Dobbeltklikk på den aktuelle for å få den opp, og med nytt klikk på Top Sites-knappen smetter siden på plass i oppstillingen igjen. Praktisk!
I Top Sites har du også tilgang til den elegante Cover Flow-visningen av loggen. Klikk på Logg-knappen ved siden av Top Sites, og alle sidene du har besøkt siden sist dukker opp i karusellen, og du kan bla deg bakover som i vanlig Cover Flow. Meget praktisk, siden vi ofte husker visuelle ting bedre,
enn å lese nedover en lang liste med tekst.


Leser har jeg nevnt før: Safari registrerer nå automatisk om du har en nettside med en artikkel, og viser Leser-symbolet i adresselinjen.
 Klikk på dette, og bare selve tekstkolonnen vises, mens annonse og annet forstyrrende forsvinner i bakgrunnen. Klikk igjen, og du er tilbake til vanlig visning. Les mer her…

Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: