Helvetica, day and night…

Som det er sagt, du har bare én sjanse for et godt førsteinntrykk. Husskiltnummer og utendørs postkasser i Norge er i 99% av tilfellene et sorgens kapittel. Rustne postkasser på vaklevorne stativer, navnet med merketape, påklebet noen tall i kursiv satt skjevt. Ens hjerte blør, — hvilket førsteinntrykk ønsker man å gi her?  Før i verden ble det lagt arbeide i dette;  husnummerskilt i støpejern, og/eller emaljerte.

emaljert skilt, L'Isle-sur-la-Sorgue, Provence

Nå er det ikke alltid så lett å finne alternativer til postverkets grønne, og spesielt for nummerering, så det må letes. Eller også vises egen kreativitet:

filatelistisk postkasse og husnummer, Stavanger

Sydover i verden tar man fortsatt disse ting alvorlig, Sveits og Tyskland har leverandører som er klar over at førsteinntrykket teller.Tyske HEWI lager også husnummer i samme nylon utførelse som deres øvrige beslagvare (dørvridere osv.), de kan skaffes hos velassorterte beslagfirmaer (i Stavanger f.eks. hos Låsgruppen). Tyske Siedle har også svært gode og elegante løsninger. Men de er ikke gratis… men hva er, i disse dager.

Hos milk.com kom jeg over en rekke gode eksempler på moderne husnummer i skikkelig design. Husnummer i både Eurostile og Futura er tilgjengelig, pluss en stilig Art Deco-inspirert font, «Sausalito». Jeg falt selvfølgelig for  noen svært  spesielle husnummer fra Chiasso, i Helvetica ( — men hvorfor har de rotet med «1»-tallet? ). Hvert nummer er forsynt med et solcellepanel, slik at de kan lyse om natten uten elektrisk oppkobling. Backupbatterier medfølger.
les mer hos Chiasso…

Helvetica, day and night

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: