«all fonts are not created equal»

Spiekermanns design for utstillingsplakaten

Nok en grunn til å ta en tur til Berlin : Bauhaus Archiv åpnet nettopp en utstilling av Erik Spiekermanns arbeider: tysk typograf, skriftdesigner (FF Meta, Officina), forfatter (Stop Stealing Sheep), multimediadesigner (edenspiekermann) og lærer — Erik Spiekermann (63) kan med rette kalles en fontguru, og snart en font-nestor: han har holdt på i mange år, stadig engasjert og stadig produserende.
Utstillingen,  «erik spiekermann: the face of type» (nb: ikke versaler!) viser et tverrsnitt av hans arbeider, fra utviklingen av hans velkjente og overalt brukte skriftdesign, over forskjellige design prosjekter, til etableringen av FontShop. Utstillingen står til 6. juni.

Klikk plakaten for et litt større bilde, dessverre ikke stort nok til å få med seg alle detaljene, for den er meget elegant gjort: hver linje er laget med alfabetisk rekke med en av hans fonter. Ovenfra og ned, såvidt jeg kan se: Berliner Grotesk, FF Meta, ITC Officina Serif, FF Info, und so weiter… (skjønt plakat: jeg ser ingen informasjon om hva, hvor og når på dette bildet).

Les mer hos FontFeed. Leser du tysk, står det mer hos typografie.info, forøvrig en svært interessant online community for typografi.

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: