boktrykk på veggen…

7 rules to understand design & designers

Efterhvert som alt digitalt blir både enklere og mer avansert, dukker det også opp minner fra en tid (ikke så altfor) langt tilbake, da det «å sette en tekst» var en svært så fysisk ting, og det var en grunn for at skriftsnittet het «heavy». Også Apple følger trenden, og har i iPhoto’11 nå lagt inn mulighet til å få kortene dine produsert i ordentlig boktrykk («letterpress» på engelsk) De har til og med lagt inn en liten video av selve boktrykkproduksjonen under boktrykk-valget. Mer om letterpress på en lengre video om boktrykk på en tidligere posting.
Franske Harmonie intérieure har laget en typografisk sticker (—ja, en sticker!) som minner om dette, og som i tillegg presenterer «7 rules to understand design & designers» som på en både elegant måte og morsom måte minner designere (og kunder!) på hva som er viktig. Et noe uvant konsept for å si det mildt, er at dette ikke er papirplakater, men store klebefolier. Fjern baksidepapiret, og trykk det fast på veggen! Fåes også i forskjellige farver. Det påståes på websiden at de lett kan tas av igjen, men ikke gjenbrukes (— kanskje fordi deler av veggen har fulgt med?). Men uansett, for en idé!

Fabian Barral som står for disse (og som selvfølgelig har en meget elegant egen website) laget i tillegg en veggkalender for 2011 i skikkelig boktrykk, produsert hos polske Lettera Magica (for å se virkelig lekkert boktrykk, sjekk deres website, og portfolio). Kalenderen var (er) en limited edition, så det vites ikke om den fortsatt er å få, men den vises på deres website, så sjekk her. En absolutt must for Bodoni-fans! (som ikke alle er like begeistret for Poster Bodoni, som ble gjort av Chauncey H. Griffith i 1921, og jeg holder personlig på den klassiske, men la gå, det er flott gjort…)

Twelve Months of Design Calendar

Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: