Flipboard og iPad…ditt eget nyhetsmagasin?

FlipBoard på iPad

For (digitalt) lenge siden, da de første websider fra aviser og blader dukket opp, kom samtidig spørsmålet om hvordan få med seg alt, på en enklere måte enn å åpne nettside på nettside. Dette førte til RSS (Really Simple Syndication), ofte vist med denne logoa feed icon, en prosess hvor du abonnerer på nyhetsbaserte nettsteder, og får disse servert oppdatert kontinuerlig og automatisk. Egne RSS-lesere, som NetNewsWire, NewsRack, Shrook og andre, dukket efterhvert opp for å holde orden på dette igjen.
Safari kom som den første nettleser med egen innebygget RSS-leser, som automatisk registrerer om nettstedet har en RSS-feed, og lar deg få opp denne med et klikk.
(> les mer om hvordan du bruker RSS i Safari i 75MacTips # 62).

Men stadig har drømmen vært å kunne sette sammen de forskjellige «nyhetsstrømmene» til sin egen designede side. Ikke minst nå som sosiale medier for mange er blitt en livsnødvendighet: facebook sjekkes, det twittres over en lav sko, i tillegg synes det bare å bli mer og mer av  annet på nettet som er interessant å følge med på.

Flipboard er en ny app for iPad som nå endelig synes å ha løst alt dette, i et lekkert designet format som umiddelbart imponerer. Jeg har tidligere kommentert, og sitert kommentarer, på dette med hvordan blading til ny side gjøres i iBook, som en «liksom-bokside». Flipboard har funnet en ny vei, og løser dette på en måte som bare er riktig, og bare kul.
Jeg tror ikke det er ofte Apple er misunnelige på noen, men her kan de godt være det.

Flipboard på din iPad lar deg bla gjennom nyheter, bilder og oppdateringer som dine venner deler på Facebook, Twitter, Google Reader og Flickr. Du får alle dine sosiale media servert i en layout basert på forskjellige seksjoner: Twitter, Facebook, FlipTech, FlipStyle, Design osv., og du legger til egne nye efterhvert som du finner dem. Del artikler og bilder, kommenter osv. som du er vant til, og lag ditt eget oppsett.

iPad + Flipboard synes å være det som på engelsk kalles «a match made in heaven». Jeg har sjelden sett så entusiastiske anmeldelser fra steder som Macworld, Wired.com, New York Times. Som en skriver: «Stop. Put down this computer, go pick up your iPad and come back here. Now get this app: Flipboard. Why? It’s pretty awesome» (—Wired.com).
Følger du oppfordringen, og begynner å se på de forskjellige seksjonene som alt ligger på førstesiden i Flipboard, så finner du garantert noe som interesser. Som et herværende kjøpesenter reklamerer med: «Du leter ikke. Du finner!»… og du blir sittende en stund.
Flipboard er tilgjengelig for din iPad som en gratis nedlasting fra iTunes Store.

Sjekk Flipboards egen elegante intro nedenfor:

For de som lurer på hvilke algoritmer som ligger til grunn i alt dette, så får du vite mer om det, og annet, i et langt intervju (26 min) med co-founder & CEO Mike McCue i Flipboard, her nedenfor:

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: