hørt om BCC?…

Bcc står for blindkopifeltet i adresselinjen når du sender e-post, og er en ofte glemt finesse i din e-post klient, enten du er på Apple Mail, GMail eller noen av de andre (CC-en står for Carbon Copy, altså blåpapirkopi, et kontorrekvisita fra tilbake i skrivemaskin-tiden) .
Norsk senter for informasjonssikring, har du kanskje ikke hørt om? … du er i tilfelle ikke alene, men NorSIS er en del av regjeringens helhetlige satsning på informasjonssikkerhet i Norge. Ifølge deres nettside (link her) jobber NorSIS for at informasjonssikkerhet skal bli en naturlig del av hverdagen (min uthev.).

Ja, var det bare  så vel, men det er langt igjen. Spesielt når det gjelder den troskyldige bruk av e-post til alt og alle. NorSIS har en artikkel nå om bruk av blindkopifeltet på e-post, og den er nyttig lesning.
Jeg siterer fra deres nettside:

Når du sender e-post til mange og legger e-post adressene inn i blindkopi-feltet vil de som mottar e-posten ikke kunne se de andres e-post adresse. Blindkopi er derfor en fin funksjon å bruke om du sender e-post til mange og mottakerne ikke kjenner til hverandre. E-post adresser bør ikke spres til uvedkommende uten samtykke. Dersom du sender til mange, gjennom jobb eller fritid bør du sørge for å ikke spre e-post adressene til andre. En metode er å legge e-post adressen inn i feltet som heter blindkopi eller Bcc. Blindkopi, skjult kopi eller Bcc er i mange tilfeller ikke liggende synlig som standard i e-post programmet når du skal sende e-post. Da må du velge dette fra menyen i f eks adresselisten for å finne det.

Legg deg dette på hjertet! og send en skarp tilbakemelding til de som fortsatt ikke har fått dette med seg, hvis du får e-post med et utall av navn i adressefeltet. Et spesielt poeng i denne sammenheng er at mange nå leser e-posten på sin iPhone (eller annen smarttelefon). Med en gang adressefeltet overstiger 15 adresser, begynner det å bli mange navn å rulle forbi før en kommer til teksten. Er det mengder av navn, blir det direkte plagsomt for ikke å si kraftig irriterende, å måtte bla seg neover for å finne teksten.

Bruker du Apples egen Mail som e-postklient, slår du Bcc på under Vis i menylinjen:

Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: