3 tips om sikring…

Skulle du være så uheldig å miste MacBook-en, eller få den eller iMac-en stjålet, er det selvfølgelig alltid godt å vite at du har skikkelig backup med Time Machine (se 75 MacTips # 37). Verre vil det være hvis dine personlige data og passord samtidig skifter eier…
Det kan kanskje være en idé å minne om noen enkle forholdsregler for bedre sikkerhet (mer står å lese i 75 MacTips…), og når det gjelder passord generelt, les min tidligere posting om dette her.

1) passord for oppstart efter dvale: hvis du ikke alt har gjort det, gå til Systemvalg > Sikkerhet > Generelt, og kryss av for «Krev passord etter aktivering av dvale eller skjermsparer». Du kan velge hvor raskt dette skal skje, i pulldown-menyen.
Generelt er det heller ikke lurt å la Mac-en stå på automatisk pålogging, men å velge passord for innlogging av deg som bruker på egen Mac, noe du gjør i Systemvalg (se 75 MacTips #01).

2) velg sikker virtuell hukommelse: dette slår du også på samme sted, Generelt, i Systemvalg. Denne enkle forholdsregelen hindrer andre i å lese innholdet i maskinens virtuelle hukommelse, noe som eventuelt kan avsløre viktige data.

3) lås nøkkelringtilgang: Nøkkelringprogrammet (eng.:  Keychain Access) på Mac-en din er det som normalt tar vare på passordene dine, og et godt råd er å velge å låse nøkkelringen. Åpne Nøkkelringtilgang (Programmer >Verktøy > ), og hvis hengelåsen oppe til venstre i menylinjener åpen, så klikk den for å låse tilgang. Nå vil det være nødvendig med ditt brukerpassord for å åpne.


Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: