nyttårsforsett planlegging…

En gang i en efterhvert en fjern fortid innebar nyttår å ta i bruk den nye skinninnbundne 7de Sans man hadde fått til jul, og overføre  data og adresser fra den gamle (en 7de Sans, for de som lurer på det var, var et bærbart batteriløst predigitalt planleggingsverktøy i lommeformat, og som nå er så ute på dato at den engang ikke er funnet verdig til å nevnes i Wikipedia, ja, til og med Google svikter) Siden kom filofax, og andre tilsvarende (kopier: filofax var først) med løsbladsystem fra år til år, hvor man kjøpte ny og det ble litt lettere å oppgradere. I dag er nettet fullt av alle slags planleggingshjelp og -systemer (— noen tar mer tid å holde oppdatert enn det å gjøre jobbene).

Apple’s iCal 4.0, som kommer som en del av Snow Leopard, har et oversiktlig, elegant brukergrensesnitt, og ikke flere «bells and whistles» enn du trenger i en normal tilværelse.
Ukenummer mangler fortsatt (det burde være enkelt for Apple å legge inn dette som et valg i oppsettet, men noe må vi vel fortsatt ha å klage på… ), men det er hjelp å få, hos Morten Dreier. Han har vennlig nok laget en ical-fil med ukenummer, og lagt den ut til abonnement, på Norske iCal-kalendere, sammen med bl.a. liste for norske flaggdager og mye  annet.

For å legge til en iCal-kalender som noen andre har publisert på Internett, kan du legge den til i kalenderlisten ved å abonnere på den, når du kjenner adressen (URL-en). Du kan også abonnere ved å klikke på koblinger til publiserte iCal-kalendere på Internett eller i e-postmeldinger som du har mottatt. Mer om dette i min 75 MacTips: MacTips #70

Mange som kommer nye til Mac, har brukt (eller bruker) andre kalenderverktøy, som Google kalender eller MS Entourage, hvis du har en fortid i MS Office, og vil gjerne ha med seg data derfra.
Hvis du vil ha både i pose ogsekk, så har Snow Leopard nå fått utvidet støtte for CalDAV kontoer i iCal (for den som lurer på hva CalDAV er ,så er det en Internet standard for denslags, Calendaring Extensions to WebDAV).

For nå enkelt å legge til en Google-konto til din iCal, åpne  Valg i iCal, velg Kontoer og legg til konto med plusstegnet nede til venstre. I dialogruten du får opp velger du Google fra pulldownmenyen for kontotype (her er nå kommet flere valg som du ser):

Skriv inn din google adresse, passord, og klikk Opprett, og din Google kalender skal nå dukke opp i Kalendere-kolonnen til venstre på iCal.


Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: