App Store for Mac (update)

Så er App Store åpnet, og dermed første del av 2011s store oppdatering: OS X Lion. Tilgang til App Store kommer derfor som en programvareoppdatering til OS X, opp til 10.6.6, og forutsetter altså Snow Leopard.

Når du vel har lastet ned oppdateringen, dukker så ikonet for App Store opp i docken nede til venstre  — du behøver altså ikke å gå til iTunes og lete der! (— et poeng som pussig nok ikke kommer like klart frem i all omtalen). Det ble ingen ny iWork’11 som vi ventet på, men nå kan programmene der kjøpes enkeltvis, Pages, Keynote eller Numbers, til kr 109,- pr. stk. Praktisk er at programmer du allerede har på Mac-en, vises med «installed» i listen.

For å handle bruker du din Apple ID, det samme iTunes-passordet som du bruker til å kjøpe musikk og programmer på Mac, iPad, iPhone og iPod touch.

I menylinjen øverst i App Store kan det sorteres på forskjellige kategorier og sjekkes på oppdateringer — og at det er oppdateringer tilgjengelige, og antallet, vil også vises på ikonet, slik som på iPhone.
Da jeg testet kjøp og nedlasting av et program på litt over 14 Mb, kom det raskt og elegant på plass: programikonet på App Store-siden skled ned på plass i docken, som når du minimerer noe fra skrivebordet. Meget Apple, meget stilig.

Siste: Apple melder i dag at de har hatt over 1 million nedlastinger av apps på åpningsdagen…

les mer her

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: