…fikk du ny Mac til jul?

eller ga du kanskje bort en, til noen — og som nå plager deg med alle slags spørsmål, spesielt om hvordan de får overført saker og ting?
Beste måten å flytte sakene fra en Mac til en ny, er å bruke Apples egen Overføringsassistent. Den ligger i Verktøymappen under Programmer.

Åpne programmet, og det leder deg på vanlig Apple-måte gjennom prosedyren, enkelt og greit. Som standardoppsett flytter den over rubbel og bit fra den ene til den andre, men du kan også spesifisere og begrense hva som skal overflyttes.
Tips: programmet kan også brukes til å overføre saker og ting til en ekstern disk: brukerkontoer, programmer, nettverks- og maskininnstillinger, filer.

Får du spørsmål om overflytting av iPhoto-bilder, så husk for all del på at dette ikke består i å dra bildene over med drag-and-drop. Da kommer nok bildene over, men ikke alle innstillingene i biblioteket, med albumer, bøker osv. (dette er en av de gangene hvor Drag-and-Drop ikke er tingen). Gå til Application Support i brukerens bibliotek, finn iPhoto Library der (så heter den), det er en pakke-fil (den som ser ut som en åpnet brun pappeske), og det er den som skal flyttes over. Punktum. Gamle Mac-brukere vil huske tidligere utgaver av iPhoto, hvor folk gikk seg vill i uendeligheter av rare mapper i brukerbiblioteket. Apple forandret fornuftig nok på dette med iPhoto’09, og låste alt dette i en pakke-fil (package file).
mer om dette i min bok om iPhoto…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: