Helvetica Forever!

For  oss fans (og det er mange av oss), gjør det godt å se hvordan Helvetica nå stadig dukker opp igjen. Av en eller annen underlig grunn har Apple valgt Marker Felt som font i «Notater» på min iPhone. Siden Marker Felt bare er noen få designskritt unna den typografiske barnetimefonten Comic Sans, er dette for meg en følt plage hver gang det skal noteres noe, og jeg skulle gitt meget for å kunne skifte den ut (— f.eks. med Helvetica, men dette synes umulig, og leting efter et dannet Helvetica alternativ har til nå vært resultatløst. Men for iPad-eiere dukket det opp et alternativ — HelvetiNote. Finnes på App Store, og link til deres hjemmeside («deathtomarkerfelt»!) her.

Apples har en designmessig forkjærlighet for å få alt i software til å se ut som bilder av ting: Notater skal liksom se ut som om du har håndskrevet det, boksidene på en iPad  skal liksom se ut som bøker, deres Book Store har en liksom bokhylle, osv. I nye iPhoto har vi  fått enda en fancy liksom bokhylle for våre prosjekter. Kanskje det er arven fra Pixar (og symptomatisk er kanskje at boksidene som vises på reklamene for iPad er fra Ole Brumm). Ikke noe galt i alt dette, men jeg kunne ønsket en valgmulighet til noe mer nøkternt og elegant. Opplegget til Calvetica, vist nedenfor, er et godt eksempel på god digital design innenfor det digitale, uten at det skjeles til en liksomverden. Apple kan fortsatt ha noe å lære, når det gjelder GUI. Men, men, «it’s early days…» stadig, innenfor data, og Apple har skjemt oss bort, og vi  ha alt helt bra, med én gang. Så det kommer nok? 

Som nevnt, Calvetica Calendar er et elegant Helvetica alternativ til iPhone’s standard kalender, og anbefales på det varmeste for den som vil ha mer Helvetica. Appen kommer forøvrig nå også i en slanket gratisversjon, så man kan teste ut deler av den. Et godt tilbud, som flere leverandører burde lære av, men min anbefaling er likegodt å dra til med de 17 kronene det koster for originalen. Calvetica er skikkelig integrert med iPhone OS, slik at en rekke av funksjonsvalgene ligger pent under «Innstillinger». Calveticas website er forøvrig morsom lesning, med mange og litt fleipete kommentarer, det ser ut som om de har det moro med det de holder på med.  Mer av dette! 

klikk for større bilde!

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: