«…what would you do?»

Apple har helt siden starten vært kjent for sine svært gode TV reklamer. Mest berømt er kanskje «1984» som bare ble vist én gang, på Super Bowl i 1984, da Mac-en ble introdusert. Mange mener at den fortsatt er «the best one, ever!». Den ble laget av Chiat/Day, regi Ridley Scott ( kjent og senere svært berømt Hollywood regissør som alt da hadde gjort filmer som Alien og Blade Runner).

Et spesifisert søk nylig på YouTube bringer opp mange av de første Apple commercials (som det het den gangen),  og jeg reflekterer over hvordan Apple har vokst, og hvordan deres TV reklamer også har endret seg. Dengang var de kanskje mer fokusert på det helt enkle, og det svært menneskelige budskap, som kontrast til en teknologisk og vanskelig tilgjengelig PC-verden.

Budskapet er der jo fortsatt i dag, men alt er blitt mer polert, efterhvert som Apple selv ikke lenger er Apple Computer Inc, men er blitt Apple Inc. Teknologien, presisjonen, omsetningen, alt tar pusten fra en ved hvert nyhetsslepp.

Nedenfor en liten perle fra de tidligere tider, funnet på YouTube. Ut fra Mac-en som vises på slutten, og som ser ut til å være en Power Macintosh 6200, må den være fra ca. 1995. Kanskje den fortsatt er litt aktuell?

Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: