kalibrering av batteriet — er det aktuelt ennå?

Tidligere i «datagamledager», skrev jeg i 55MacTips (under Stell og pleie) at det var nødvendig en gang i mellom å kjøre batteriet ned i null på en MacBook. I  siste «75 MacTips» (#72) endret jeg dette, og skriver at med de nye lithium-batteriene er ikke dette lenger nødvendig. Men nå ser jeg (— og takk til mac1.no for påminnelsen) at Apple fortsatt anbefaler et visst vedlikehold også på de nye MacBooks batterier.
Så derfor, jeg gjentar hva jeg skrev før:

Batteriet på en MacBook: dette har godt av en gang i mellom å bli kjørt helt ned i null. Lad den først opp til full tank, og la den hvile slik i 2 timer (du kan bruke den samtidig, hvis den er på strøm). Koble fra strømmen, (mens maskinen går) og bruk den nå på batteri helt til den går i dvale.
Før den går i dvale, får du advarsel om at det begynner å bli tomt, og da lagrer du det du holder på med, og lukker alle programmer. Nå skrur du enten av maskinen, eller lar den stå i dvale, i minst 5 timer eller mer (dette er altså noe som med fordel kan gjøres før du tar nattluen på). Så kobler du til lader igjen, og lader opp til grønt lys.

Apple har en lang og god forklaring på alt dette på sine supportsider: les mer her.
Hvis du vil følge med bedre på batteristatus på Mac-en din, kan du gå inn på Eplemenyen > Om denne maskinen > Maskinvare > Strømstyring. Der får du du all informasjon du trenger. Hvis du vil ha det litt enklere, anbefales et lite gratis program: CoconutBattery, (som jeg nevner i MacTips #55). Det henter opp en del av samme informasjonen, og viser det litt mer visuelt.

batteriinformasjon


Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: