Safari, litt mer din egen…

Med nye Safari 5 kom det Apple kaller Safari Extensions, programtillegg (laget av tredjeparts-utviklere) som lar deg legge til nye features til din egen Safari-utgave. mac1.no skriver: «Extensions i Safari 5 består utelukkenede av HTML, CSS og JavaScript og er derfor relativt enkle å utvikle. Den lave vanskelighetsgraden har satt full fart i utviklere og allerede nå, få dager etter Safari 5 introduksjonen, finnes det flere spennende og morsomme Safari Extensions.»

Mens det først var snakk om en beta som var litt kronglete for å legge inn extensions, så ordnes dette nå i Safaris siste oppdatering (5.0.1) direkte fra menylinjen:

Du kommer rett til Apples egen Safari Extensions-side, og kan bla gjennom tilgjengelige extensions. Det er allerede en god del å velge mellom, og for oss fontophile kan det registreres at Helvetica-fans allerede har slått til (!) med et tillegg som sikrer at du ikke ser annet enn Helvetica på nettsidene dine: HelveticaThe World gjør Helvetica til default på alle websider (du har selvfølgelig allerede valgt Helvetica som standardfont i Valg). Og stakkars Comic Sans får sitt også … Comic Sans Be Gone.

Hardcore Helvetica-fans (som ikke blekner når det henvises til «turn extensions on in the developer menu (you turn that on in the advanced section of preferences))» kan også forsøke seg på HelvetiReader, en populær redesign av Google Reader som finnes på Firefox og Chrome, men som nå også kan legges inn på Safari 5 gjennom en uoffisiell HelvetiReader-extension.

Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: