«So You Need A Typeface»

Jeg skriver i min 75 MacTips om (font)valgets kval (#42 og utover) og om hvordan finne frem i de forskjellige programmenes fontmenyer, og hvordan lete blandt det man har på Mac-en av fonter, ved hjelp av OS X Fontbok.
Det står som kjent ikke bare mellom Times og Helvetica (selv om det for mange nye digitale brukere stopper der). Men hvis du nå har lyst på noe annet enn Helvetica til en forandring, og vil begynne å lete blandt de 30.000 fonter der ute? (FontShops eget hardcopy oppslagsverk FontBook lister 32.000 fonter på sine 1.760 sider med eksempler)… så hvor begynne?

Julian Hansen
, grafisk design student i København, kom opp med et artig svar på dette: en alternativ måte å finne frem til en skrift, eller kanskje bare til å hente inspirasjon fra. Som ledd i et skoleprosjekt visualiserte han det hele som et font flowchart: So You Need A Typeface. Da hans lærer la det ut på sin blog tidligere i år, spredte det seg som ild i tørt gress i det grafiske miljø.

The FontFeed skriver mer omkring utgangspunkt og bakgrunn for prosjektet  (— og med litt egenreklame for FontShop, siden prosjektet er delvis basert på de topp 50 fontene i FontShops Die 100 Besten Schriften).

klikk for større, lesbar størrelse

Ta en titt; den er vel verdt et studium. Det hele er instruktivt og elegant gjort, men også morsomt gjort. Start med å velge prosjekttype (logo, book, newspaper osv.), svar ja/nei på spørsmålene, og se hva du ender opp med.  Endel in-house jokes for oss typophile finnes både her og der, se f.eks tråden som starter med : Invitation > … Are you alone? og ender med:  > Comic Sans).
(klikk bildet for større, skalerbar størrelse, eller evt. direkte link her

Vil du ha din egen hardcopy som plakat, så har  Scribble On Everything (de samme som har plakaten med fonter som det Periodiske System, som jeg har nevnt tidligere) fått tillatelse til å trykke den opp i 24″ x 18″ format. Link her.

Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: