iPad i undervisning

I stedet for en sekk full av tunge lærebøker, ofte med informasjon som er utgått på dato, begynner nå flere og flere læresteder (i USA foreløpig), å se fordelene med e-books på en iPad.
EPICENTER refererer en artikkel av Chris Foresman/ ars technica, om interessante ting som nå skjer på undervisningssektoren.
Oklahoma State University planlegger et iPad pilotprogram til høsten, hvor studenter ved School of Media and Strategic Communications vil få iPad for bruk i forbindelse med utvalgte fag. I tillegg til fordelene i undervisning, ser universitetet også muligheten for økonomiske fordeler: for selv om en iPad i enkleste utgave der koster USD 499, henviser de til at for et studium koster en lærebok i ePub format (det mest brukte for e-books) hundre dollar mindre enn en hardcover dead-tree utgave. Det vil si at i mange sammenhenger vil en iPad-en bli rimeligere enn bare lærebøkene til studiet.

Illinois Institute og Technology er enda mer ambisiøse: de planlegger å gi alle førsteårs studenter (ca 550 studenter) en iPad til bruk i undervisningen generelt.
Les artikkelen her

Vi ser med dette, og andre tilsvarende eksempler, at det samme skjer nå som da iPod ble introdusert, og hvor også flere læresteder som følger med i timen, valgte å gi iPods til studentene, ut fra samme tankegang. Dengang var dette starten på iTunes U, et podcast-opplegg som fra en beskjeden start, med bare de store, som Stanford U, har vokst enormt .
Hvis du ikke har vær inne og kikket, så gjør det!  (> iTunes > iTunes U i menylinjen): forelesninger om alt mulig, fra topp universiteter, mest i USA, men faktisk også fra Norge — «Learn anything, anytime, anywhere».

Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: