iPhone på campus

— og ikke bare for spill og lyd. I 2008 fant noen siste års media-studenter ved Stanford University, California (Stanford U) ut at iPhone kunne brukes til å gjøre hverdagen lettere på campus, ikke minst for de helt ferske studenter. Stanford U er en stor campus, med mange bygninger, en stor mengde forskjellige forelesninger som finner sted omkring på hele campus, og hvordan finne frem?

Så de laget en app for iPhone: iStanford (lansert oktober 2008) hvor de elegant samlet alle de forskjellige informasjonskildene på nettet, alt som før lå lagret på de forskjelligste steder, ofte vanskelig tilgjengelig (sjekk bare en normal hjemmeside til en norsk videregående skole eller et norsk universitet: er det lett å finne frem?), nå har du det i hånden, på mobilen din (optimert for iPhone, men funker også på andre plattformer, til og med på gamle Nokia). Alle studenter har en mobil i dag, og her får de oppdaterte og relevante pplysninger om alt på campus:
• kart: via Google Maps som er linket opp, finne ut når bussene går, både den interne shuttle buss (som har fått en GPS antenne, så du kan se i realtime hvor bussen er på kartet), osv. En helt usedvanlig kul greie;
• adressebok: søk på studenter, kollegium, administrasjon, et tapp for å ringe, eller legg dem til i egen adresseliste;
• sport: eget universitets sportsopplegg er stort i US, her før de alle data om kamper og resultater direkte;
• bildegalleri: fra campus, historikk, skoleturer, alt som foregår (legg det som wallpaper);
• nyheter: selvfølgelig: hv skjer på skolen?
bibliotek: gå direkte inn i bokdatabasen, bestille/reservere/ søke på emner osv.
• video: sjekk Stanford U videoer på YouTube.

og mye mer.

Jeg fikk snakket med en av designerne, Aaron Wasserman,  på Educa-messen i Berlin sist desember, og ble imponert over engasjement og fremtidsvyer. De ble i fjor kjøpt opp av Blackboard Inc.; et stort selskap innen undervisninghjelpemidler. Noen ser en god ting når de ser den…  Se Aarons egen intro (10 min.) til den første app-en de laget for Stanford U; her.


Senere har mange andre kommet til: Duke University, Texas Tech University,— når kommer første norske undervisningsinstitusjon på banen her?
(iStanford app-en ligger fritt tilgjengelig på iTunes App Store, gratis for alle. Ta en titt!)

Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: