begrensningens kunst…

Mange grafiske designere deppet skikkelig da arealet de hadde å boltre seg på ble redusert fra et standard lp-cover (31,5 x 31,5 cm) til et minimalt CD-cover (12 x 12 cm). Så viste det seg at det likevel var fullt mulig å gjøre gode ting i det lille formatet (sjekk denne linken).
Men fortsatt mener mange at 70-årene ikke bare hadde den beste musikken, men at de også så bedre ut. Men noen valgte å utøve begrensningens kunst, også i dette format.

Fra siste Die Zeit, her en link til Project Thirty-Three, en blog produsert av Jive Time Records i Seattle, USA. Prosjektet viser lp-covere fra 70-tallet, alle med selvpålagt begrensning til bare å benytte prikker/punkter og streker som grafiske elementer. Og som ofte ellers, ytre pålagte begrensninger  kan ofte inspirere til kreativitet.Kanskje mer tidstypiske perioden, som vi forbinder med Pop-Art og Flower Power, er albumene som vises i  Groove Is In The Art.

En viss løssluppenhet i det visuelle preget ikke bare pop-covere, men også dem for det klassiske repertoire (NB! vi er fortsatt i en tid hvor det å sette «STEREO» på coveret var et salgsfremmende argument!). HiFi-entusiasten avbildes her i sin røkejakke, sittende i hva som synes å være den nå klassiske  lounge chair fra Charles Eames, mens det lyttes til hva dirigent Karel Ancerl kan varte opp med. Ancerl er forøvrig min absolutte favoritt som dirigent: med sine skarpe rytmer og levende dynamikk tilførte han utøverne en spenst og et uttrykk jeg sjelden har hørt senere.

Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: