technology and the liberal arts


«We’ve always tried to be at the intersection of technology and liberal arts, to be able to get the best of both, to make extremely advanced products from a technology point of view, but also have them be intuitive, easy to use, fun to use, so that they really fit the users – the users don’t have to come to them, they come to the user.»

—Steve Jobs

Ikke uten grunn slutter Steve Jobs av de fleste Develeoper Conferences med dette bildet, slik også nå sist på WWDC, da iPhone 4.0 ble presentert. Apples hjemmesider har mye omkring både telefonen og dennes nye operativsystem iOS 4 (som også kommer som en update for 3G og 3GS telefonene), men det er interessant å ta seg tid til å se hele keynoten til Jobs. Både på grunn av stadig suveren presentasjonsteknikk, og beherskelse av scenen — ikke minst hvor elegant han taklet at det ikke var nok wifi  dekning i salen da han skulle surfe med den nye telefonen, og han bare rolig ber publikum pent om å gå av nett en stund, hvis de vil se resten av presentasjonen, — ingen panikk og forsøk å på å vente på teknikere, bare helt kul og i kontroll.
Ellers morsomt å se diverse tidbits som ikke refereres ellers. Som hans referanse til «an old Leica camera» som et av referansepunktene for designet. Vi som fotograferer, og har gjort det en stund, vet hva som ligger i dette: ekstrem presisjon, og gjennomtenkt detaljering.

Bildet under viser et 72 år gammelt Leica IIIc — fortsatt i bruk. Klarer Apple den rekorden? Men jeg har iallefall et par av de aller første Macintosh Classic stående, innkjøpt i 1993; den ene står og går 24/7 som klokke med skjermspareren på (After Dark, noen som husker The Flying Toasters?). Den er fullt operativ, med gamle MacWrite, Claris Works og annet, alt surrer og går på OS 7.1

Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: