ny Safari 5

«Steve Jobs hates your website’s design

En noe kategorisk uttalelse, men den refererer til artikkelforfatterens (webmonkey.com) lett ironiske og forøvrig meget gode anmeldelse av en fiffig ny knapp i Safari 5 , browserupgraden som Apple slapp i all stillhet i går (08.06), nemlig «Reader».

Trykk Reader, og alt annet enn selve artikkeltektsen forsvinner elegant, og man kan lese i fred og ro, uten allverdens underlige flashAds, og annet, som distraherer.
Teknologien er ikke ny, og jeg bruker selv Readability for samme funskjon (og med flere valgmuligheter), men dette er første gang en markedsledende browser gjør det.

For en som foretrekker et ryddig og oversiktlig websidebilde, og som visuelt sett foretrekker The Guardian og Die Zeit, i forhold til VG på nett, så kvalifiserer dette til ubetinget stjerne i boken for Apple og Safari.
Steve Jobs helt dyptgripende engasjement i design, helt fra den første tiden, manifesterer seg i alt, og nå også i leseropplevelsen på en website.

Slik jeg har testet det nå, må du være på en side, så åpne en artikkel, og hvis ikke Reader er i menyen allerede, så slå den på, med snarvei:  Command-Shift-R, og Esc for å gå tilbake — eller bruk knappen nede på siden, som er den samme du har når du leser en PDF.

Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: