håndboken om iPhoto’09 er klar

Etter å ha laget boken «65 MacTips», om grunnleggende Mac-bruk for OS X 10.5, så jeg behovet for en tilsvarende enkel innføring i Apple’s iPhoto’09 — et program med et etterhvert utall av muligheter — men muligheter som ofte forblir ukjente og derfor ikke tilgjengelige for (altfor) mange.

Boken er organisert på samme lest som 65 MacTips, men her med to-sidig oppslag: med illustrerende screenshots og detaljbilder forklart på venstre side, og tekst på høyre.
Du har dermed det aller beste utgangspunkt for å komme ovenpå når det gjelder organisering, redigering og ikke minst — videre bruk av bildene dine. Nye måter å lage lysbildeforestillinger på, bøker, kalendre, og hvordan du kommer deg på Internett med bildene dine, både for å vise, og for å dele med andre.

For det er vel derfor vi tar dem -— for å vise dem frem?

For en som ikke skal jobbe profesjonelt med bildene (og trenger Adobe Photoshop, Apple’s Aperture og denslags heavies) gjør iPhoto deg godt rustet til å takle de vanligste (og også de ikke så vanlige) oppgavene du møter når du vil videre med de digitale bildene dine. Har du ikke en .me.com konto hos Apple ennå (noe du bør ha for å få det fulle utbytte av web-publiseringsmulighetene i iPhoto), så kan du laste rett opp til flikr og til facebook fra iPhoto.

Som lykkelig Mac-eier fikk du iPhoto allerede installert på Mac-en, da du fikk den i hus. Alle nye maskiner nå har iPhoto’09 i versjon 8.1 (som du oppgraderer til ver. 8.1.1) — har du en eldre utgave må du oppgradere ved å skaffe deg iLife’09, ikke minst for å få med deg de to nye funksjonene «arkivere som Ansikter» og «arkivere som Steder», to svært kule funksjoner, begge utførlig forklart i boken.

Boken er foreløpig å få hos Eplehusets butikk i Stavanger, og kommer senere i deres øvrige butikker. Kontakt meg på en mail hvis du har problemer med å få tak i eksemplarer.

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: