Snow Leopard og Acrobat’s Adobe PDF Printer

Prøver du å lage en PDF på vanlig måte i InDesign (CS3 i mitt tilfelle), ved å velge Adobe PDF fra printerlisten, så åpner fremdriftsvinduet,og alt ser ut som om det skjer som det skal — men så skjer ikke mer. Intet spørmål om hvor pdf skal lagres, og du behøver ikke lete; intet å finne!

Årsaken er at Acrobat teamet har fjernet funksjonaliteten til Adobe PDF Printer i Snow Leopard, og erstattet den med en Automator funksjon i Print dialogboksen, kalt «Save as Adobe PDF». Den dukker opp i PDF menyen nederst i dialogboksen. På mange måter mer praktisk, siden du også får opp alle PDF valgene her. Men du må huske på selv å fjerne den gamle Adobe PDF printeren i Systemvalg > Utskrift og faks. Den forsvinner ikke av seg selv når du oppgraderer fra Leopard til Snow Leopard.

Det ser også ut til at du bør ha CS4 på plass, og med den, siste Acrobat 9 også på plass (og oppdatert til 9.1.3), for å få full glede av funksjonaliteten. Mer om dette finnes på InDesignSecrets.com side her. (techie warning!).

Å lage korrekte PDFer for produksjon er et svært tema, her er det snakk om korrekte profiler for valgte trykkeris egen printer , riktige ICC-profiler for valgt papir, og mye annet nedover i printdialogboksen som  kan og bør optimaliseres. En god dialog med fagmannen på trykkeriet er ikke bare lurt, men en nødvendighet, for best mulig resultat, uten overraskelser…for begge parter!

Stikkord: , , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: