typografi som grafisk element

David Pelham er en av mine helter innen grafisk design. Ikke bare fordi han også er opptatt av drager — ikke Harry Potter-drager, men slike man bygger og flyr selv. Hans bok om drager og dragebygging, «Kites«, utgitt i 1976, er en all-time klassiker (mer om drager her). På engelsk skilles forøvrig mellom kites og dragons, noe som gjør det lettere å bli tatt alvorlig når man forteller hva man driver med i fritiden…).
Som design director hos Penguin Books i mange år, bidro David Pelham til å gjenopprette hele seriens visuelle profil.

I forbindelse med Penguins 70-års jubileum i 2005 ble det avholdt en konferanse på V&A i London: «Penguin by Designer», med innlegg av diverse profilerte designere. David Pelham var naturlig nok en av dem, og Creative Review har vennlig nok lagt ut hele foredraget hans, med bildeeksemplene fra hans egne og andres arbeider. Les og se det, på link her.

Nedenfor viser jeg et av eksemplene: Alan Fletchers elegante cover for «Mind The Stop», en bok fra 1976 (av G.V. Carey) som stadig er den beste om bruk av tegnsetting og glyffer i typografien (glem «Eats, Shoots and Leaves»: dette er originalen). Coveret sier alt, på et øyeblikk. Dette er inspirert design og typografi. Dessverre har Penguin i nyutgivelsen av boken forlatt Alan Fletchers glitrende bra design. Hvorfor i all verden gjør de slikt?

31SCWQRSBPL._SL500_AA200_

mind the stop

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: