Snow Leopard, printerproblemer

Alt stemmer med med Apples beskrivelse av at alt nå går bedre og kjappere med Snow Leopard. Til og med 7 Gb mer plass på harddisken efter oppgradering- wow! Men en av grunnene til dette er at Apple nå har hevet ut flere Gigabyte med printerdrivere, og sier elegant at «disse vil bli oppdatert over nett efter behov». Hm. For plutselig fikk jeg nå beskjed om at printing til Abobe PDF 8.0 ikke virket, ei heller til noen av Xerox Phaser farveprinterne jeg bruker, men bare en tørr beskjed:

«Du må installere programvare for å bruke denne skriveren. Installer programvaren ved å velge Programvareoppdatering fra Apple-menyen. Hvis programvaren for skriveren ikke er tilgjengelig i Programvareoppdatering, kontakter du skriverprodusenten.»

Ikke helt det jeg hadde forventet, og svært så upraktisk å måtte tråkle seg frem til aktuelle drivere på diverse websites selv, midt i en travel hverdag (særlig når man tidligere har fortalt folk at å koble til en printer til en Mac er «piece-of-cake»; alle drivere ligger inne….
Apple har dog lagt inn en litt skjult mulighet for å få med alle printerdriverne under installasjon av Snow: velg Tilpass installasjon, og be om å få lagt inn printerdrivere…. Greit nok, hvis man visste om det før man begynte. Selv pleier jeg ellers å gå i Library og fjerne selv de printerne jeg ikke trenger. Ikke omvendt!
PS: det med Adobe PDF ordnes relativ lett ved å åpne Acrobat og gå til «Help > Repair Acrobat Installation».


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere liker dette: