om presentasjoner og trådløs fjernkontroll

Jeg siterer Andy I. på posten nedenfor («om presentasjonsteknikk») hvor han sier Keyspans fjernkontroll er hans favoritt. Han skrev dette for en tid tilbake, og ting har skjedd siden, også innenfor tema trådlås fjernbetjening.

Jeg kjøpte en Keyspan dengang, men synes den var fiklete i bruk. Knapper skulle trykkes på i riktig rekkefølge, og selv om styring av musepilen på lerretet var teoretisk fint og flott, ble det upresist i praktisk bruk. Ergonomien heller ikke den beste.

Apples egen Apple Remote, som tidligere fulgte med når du kjøpte en Mac, men som nå må kjøpes på Apple Store (kr 149,-) er den minste (og billigste!) du kan få tak i. Den har det du trenger, ikke ikke mer, men er avhengig av direkte visuell kontakt til IR-mottageren på din MacBook. Men er fin å bruke sammen med Front Row (mer om det i MacTips #57).

Min egen favoritt er Kensingtons Si600 Wireless (kr 499,- på Apple Store). USB-mottageren ligger pent inne i pointeren, og virker som av/på knapp når den tas ut/ legges på plass. God rekkevidde, og har en skarp og god laserstråle. Den har 4 gode knapper: frem, tilbake, laser og pause (svart lerret). God ergonomi, god respons på alle knapper, og ligger godt i hånden.

Men, har du en iPhone, har du allerede også en fjernkontroll for Keynote. Spandér ganske 6 kroner på iTunes App Store, og last ned Apple’s Keynote Remote. Keynote RemoteI «Preferences» på Keynote velger du «Remote», krysser av for «Enable iPhone Remote», velger din iPhone, skriver inn en passcode som kommer opp på telefonen, og er oppe og går pronto (NB: iPhone og Mac-en må være på samme nett; er du hos fremmede, kan du ordne dette ved å sette opp et Computer-to-Computer nettverk på din Airport. Prosedyre for dette ligger under Comments på «om presentasjonsteknikk»).

Nå får du opp dine Keynote-slides to og to på iPhone: «Current» og «Next», og skifter til ny slide ved sveipe med fingeren. Velges visning i høydeformat, får du med eventuelle notater du har lagt inn i din Keynote.

Kanskje en smule i overkant, javel, i forhold til Garr Reynolds anbefalinger (mest mulig usynlig og enkel fjernkontroll), man må bruke begge hender osv., men wow-effekten skal ikke underslås…

iPhone som remote

Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: