fontsøk pr. telefon

For bare et år siden ville en overskrift som denne vært enten en vits eller en trykkfeil. I dag har App Store på iTunes et enormt utvalg (pr. juli mer ennt 65.000 apps), og i dette enorme utvalget finnes interessant nok også noe for fontophile: et par fontfirma har sett mulighetene. Både FontShop og MyFonts har kommet med en «app» for iPhone.

MyFonts vil mange typophile allerede  kjenne for den svært så nyttige websiden «WhatTheFont«: en god hjelp når det jaktes efter en font som er sett et sted — men hvilken er det? Funnet fonteksempel kan lastes opp, enten som et klipp fra en side, eller som et foto, og WhatTheFont kjører deg gjennom en eliminasjonsprosess på hver enkelt bokstav, og serverer til slutt opp en rekke alternativer.

Nå får du denne tjenesten også på din iPhone. Det er moro å se hvordan iPhones mange muligheter utnyttes av kreative sjeler: WhatTheFont benytter selvfølgelig iPhones kamera. Ta et bilde av fonten med iPhone, last det opp i programmet, og sjekk fonten, der og da. Megakult. Sjekk den ut her.whatthefont on iphone

FontShop AG er likeledes et kjent sted for fonter og god informasjon (deres tidligere fontblog The FontFeed har nå fått sin egen mer frittstående site. Ny bloglink til høyre). Nå har de sluppet FontShuffle for iPhone.

Bla gjennom forskjellige skrifgrupper (litt upraktisk at skriftgruppenavnene er enten engelske eller tyske — men lærerikt det også), rist iPhonen for å hente frem flere alternativ, skriv inn ønsket tekst for å se hvordan dette blir i valgt skrift, bla sidelengs (CoverFlow) for flere i gruppen, og legg iPhone i breddeformat for å se alle glyffene. Les mer her.

fontshuffle for iphone

Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: