iWork.com

Det er flott og fint med bildegalleri og filer på nett, men det som virkelig gjør Cloud Computing interessant, er mulighet for både å jobbe direkte på nett, og dele dokumenter og informasjon, med andre. Lesere kan se dine dokumenter slik du har laget dem, med riktig laout, fonter, farver og bilder, og kan legge inn kommentarer. Som sagt, teknologien er ikke ny; andre, som Google med sine Google Docs har hatt dette en stund — men så er det dette med Apple, at de gjør bruken av dette så lett og tilgjengelig, og integrerer det sømløst i sin eksistrende programvare. Clouds for The Rest of Us.

Mange Mac-brukere har fått med seg at det er alternativer til tungrodde Word (som alltid vil hjelpe deg med ting du ikke trenger), og er gått over til Apple’s suite iWork ’09 (skriveprogrammet Pages, regnearket Numbers, og presentasjonsprogrammet Keynote). Ikke minst Keynote gir hakeslepp i forsamlinger som ennå ikke har sett lyset. I fjor slapp Apple iWork ut på nettet, foreløpig som en beta-utgave: iWork.com:

iwork menubar

Fordi iWork.com er webbasert, kan prosjektene du publiserer, leses av alle med en nyere nettleser. Du trenger ikke å vite om kollegaene dine bruker Mac eller PC. Publiser arbeidet ditt og inviter andre til å lese det uten å forlate Pages, Numbers eller Keynote. Bare klikk på iWork.com-knappen i verktøylinjen, og dokumentet, regnearket eller presentasjonen lastes opp umiddelbart. Mail i Mac OS X Mail sender alle inviterte lesere en unik URL.

Les mer om dette hos Apple her…

Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: