hva kommer med Snow Leopard?

Apple har siden lang tid tilbake brukt dyrenavn på de forskjellige utgavene av operativsystemet  sitt (Mac OS). Ikke hvilke som helst dyr heller, må vite; Jaguar (10.2); Panther (10.3); Tiger (10.4); Leopard (10.5). Og nå til høsten (september) kommer altså Snow Leopard (10.6) som foreløpig siste i rekken. Noen smakebiter ble vist på WWDC  i San Francisco for et par uker siden, men siden vi fortsatt er på et Leopard familemedlem, blir mesteparten av det nye å finne «under skinnet».

Snow Leopard blir slankere og raskere på mange områder. Skrivebordet (Finder) blir raskere (nyttiggjør seg nå fullt ut 64-bit support).

Exposé blir integrert i docken, slik at hvis du trykker og holder et programikon der, vil alle vinduene til dette programmet flytte rundt på seg, på Exposé-vis. Exposé for også en helt ny «look»: vinduene vises i en organisert grid, mer oversiktlig. Det blir flere og bedre navigasjonsmuligheter fra stabelfunksjonen («Stacks»— viftene du får opp fra nedlastningsmappen i docken). Her vil du kunne rulle, og navigere gjennom en mappe for å se filene i den.

quicktime_iconsm20090608

Gode gamle QuickTime tar et kvantesprang: en helt ny «player», med nestegenerasjons teknologi (ny logo!). Mulighet for enkel opplasting direkte til YouTube og MobileMe, pluss raskere og bedre «live streaming» og playback.

Arbeidsoperasjoner som nedlastning til backup med Time Machine, oppstart fra dvale, nedstengning samt tilkobling mot trådløse nett, skal bli 55 til 75% raskere. Tid til en kaffe til, før flyet går!

Dertil sier Apple at ved oppgradering fra Leopard, får du frigitt 6 Gb på harddisken. Ikke dårlig det. Jeg gleder meg til å få den i hus, og vil efterhvert legge ut nye ting på macbasics.no

purr, purr…

purr, purr...

Stikkord:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s


%d bloggere like this: